Veiligheidsverlichting

VEILIGHEIDSVERLICHTING

Veiligheidsverlichting is één van de belangrijkste beveiligingssystemen in een gebouw. In geval van nood maakt veiligheidsverlichting het mogelijk om te stoppen met werken en een gebouw via de aangeduide vluchtweg veilig te verlaten.

Veiligheidsverlichting is een 'stand alone' backup systeem waarvan de werking niet af hangt van het gangbare elektriciteitsnetwerk in een gebouw. Het moet op elk moment klaar zijn voor gebruik.

Eigen afdeling 

Omdat we merkten dat er nood was aan expertise omtrent veiligheidsverlichting hebben wij in 2015 beslist om een eigen afdeling veiligheidsverlichting op te richten. De afgelopen jaren hebben wij, door de vergaarde kennis en projectervaring, een heel goed beeld gekregen van deze materie. Wij staan u graag bij met onze expertise inzake veiligheidsverlichting. 

 

Ondoordachte planning zorgt voor hoge onderhoudskost

Als eigenaar of beheerder van een gebouw hebt u er alle baat bij om de onderhoudskost van uw veiligheidsverlichting-installatie goed te plannen. De grote kost is immers niet de aankoop van een nieuw systeem maar vooral het onderhoud van uw (toekomstige) installatie. Veiligheidsverlichtingsystemen hebben potentieel enorm hoge onderhoudskosten. 

 

Wettelijk kader

Door het Wettelijk kader bent u als gebouwbeheerder verplicht om een goed werkende veiligheidsverlichting infrastructuur te voorzien. U bent gebonden om uw installatie te onderhouden en te doen werken volgens de wettelijke voorschriften. In geval van onheil loopt u immers het risico dat u aansprakelijk gesteld wordt indien blijkt dat uw installatie niet naar behoren functioneerde.

 

Onderhoudsvrije noodverlichting 

Met de productlijn ESCAP bent u tot 20 jaar vrijgesteld van onderhoud. Hierbij zijn de batterijen van de toestellen vervangen door supercondensatoren, met een verwachte levensduur tot 20 jaar.

 

Centrale monitoring

Onze toestellen kunnen centraal en draadloos gemonitord worden met het Aalto Control System. Elk individueel armatuur wordt met dit systeem via wandunit, tabled, pc of ‘in de cloud’ gemonitord. Een must bij grotere installaties.

 

Centrale batterijsystemen

Centrale batterijsystemen zijn soms de juiste oplossing om bij stroomuitval te kunnen blijven verder werken. Bestaande armaturen of veiligheidsverlichting schakelen bij panne dan over op de centrale batterij en blijven functioneren. 

 

Service

Indien gewenst ondersteunen wij u met: lichtstudie veiligheidsverlichting, audit bestaande situatie, intekening armaturen, indienststelling draadloze systemen, LAAS oplossingen (Lighting as a service).

Terug naar overzicht