Veiligheidsverlichting

VEILIGHEIDSVERLICHTING

VEILIGHEIDSVERLICHTING

Veiligheidsverlichting is één van de belangrijkste veiligheidssystemen in een gebouw. In geval van nood maakt veiligheidsverlichting het onder meer mogelijk om andere veiligheidsmiddelen te gebruiken, op een veilige manier gevaarlijke productieprocessen verkort af te ronden, de werkplek te verlaten en/of een gebouw via de aangeduide vluchtweg veilig te verlaten.

Veiligheidsverlichting is een allesomvattend netwerk van verlichtingsarmaturen met allen hun eigen doel. Het is een 'stand alone' netwerk waarvan de werking niet afhangt van het gangbare elektriciteitsnetwerk in een gebouw.

Onze veiligheidsverlichting staat op elk ogenblik klaar om uw veiligheid te garanderen wanneer het even niet mee zit.

 

Eigen afdeling 

Omdat we merkten dat er nood was aan expertise omtrent veiligheidsverlichting hebben wij in 2015 beslist om een eigen afdeling veiligheidsverlichting op te richten. De afgelopen jaren hebben onze studiedienst en vertegenwoordigers, door de vergaarde kennis en projectervaring, een uitstekend beeld van deze materie. Wij staan u graag bij met onze expertise inzake veiligheidsverlichting. We zoeken samen met u naar de beste, projectafhankelijke, oplossing. 

 

Wettelijk kader

Door het wettelijk kader bent u als gebouwbeheerder verplicht om een volledig werkend geheel van veiligheidsverlichting te voorzien. U bent hierdoor gebonden om uw installatie te onderhouden en te doen werken volgens de wettelijke voorschriften. In geval van onheil loopt u immers het risico dat u aansprakelijk gesteld wordt indien blijkt dat uw installatie niet naar behoren functioneerde.

 

Onderhoudskost

Als eigenaar of beheerder van een gebouw hebt u er alle baat bij om de onderhoudskost van uw veiligheidsverlichting-installatie goed op te volgen. De grote kost is immers niet de aankoop van een nieuw systeem maar vooral het onderhoud van uw (toekomstige) installatie. Veiligheidsverlichtingsystemen hebben namelijk zeer variërende onderhoudskosten, afhankelijk van de technologiën. 

 

Onderhoudsvrije veiligheidsverlichting 

Naast de traditionele veiligheidsverlichtingstoestellen op batterij, bieden wij ook de meest recente technologiën aan.
Met de productlijn ESCAP, van het merk Teknoware, bent u tot 20 jaar vrijgesteld van onderhoud. Hierbij zijn de batterijen van de toestellen vervangen door supercondensatoren, met een verwachte levensduur tot 20 jaar. Supercondensatoren zijn dan ook veel toleranter aan laad- en ontlaad-cyclussen, ten opzichte van traditionele batterijen.

 

Systemen voor veiligheidsverlichting

Centrale monitoring

Onze toestellen kunnen centraal en draadloos gemonitord worden met het AALTO Control System. Elk individueel armatuur wordt met dit systeem via wandunit, tablet, pc of ‘in de cloud’ gemonitord. Een must bij grotere installaties. 

Centrale batterijsystemen

Centrale batterijsystemen zijn soms de juiste oplossing om bij stroomuitval te kunnen blijven verder werken. Bestaande armaturen of veiligheidsverlichting schakelen bij panne over op de centrale batterij en blijven functioneren. 

 

Service

Indien gewenst ondersteunen wij u met een lichtstudie van de veiligheidsverlichting, een audit van de bestaande situatie, een intekening van de armaturen en/of de indienststelling van de draadloze systemen.

Terug naar overzicht